Renovatie en aanbouw stal; oude stal wordt Drentse kapschuur!

Eind 2014 is reeds een start gemaakt met de renovatie en aanbouw van een stal in Drenthe. De aanbouw is ten behoeve van het aanleggen van een zogenaamde ‘paardenwasstraat’ en het creëren van een tuigenkamer voorzien van op maat gemaakte tuigkasten. Het geheel zal de uitstraling krijgen van een authentieke Drentse kapschuur.

Het project heeft in verband met de vergunningaanvraag een jaar (!) stil gelegen. Echter, we zijn nu inmiddels alweer een tijdje volop bezig. De ‘paardenwasstraat’ is betegeld en de stenen rand (fundering) is opgemetseld. Ook is een deel van het Zweeds rabat gemonteerd en zijn de kozijntjes, voorzien van isolatieglas, in de werkplaats op maat gemaakt en geplaatst.

Momenteel zijn we bezig met het vernieuwen van de dakbedekking en de pannen. Pas als dit klaar is, kan de rest van het Zweedse rabat worden gemonteerd.