De buitenboel is behoorlijk opgefrist. Het 10-kontjes hoog gras is gemaaid, de borders gesnoeid en de parkeerplaats grotendeels onkruid vrij gemaakt. Ook heeft Michel voor onze ‘roedel’ een prachtig buitenverblijf gemaakt. Want inmiddels zijn we ook weer een hond rijker, Djo en Lua hebben gezelschap gekregen van een ruim 10 jaar oude herder, Lex. De kennel is inclusief overzichtsheuvel, zodat ze vanuit hun hok de hele omgeving in de smiezen kunnen houden. Ook Jessie heeft haar eigen ‘buitenverblijf’ in de vorm van een super boomhut, compleet met boerderijdeur, bel, gordijntjes en een klein keukentje.

Maar alle tijd en aandacht voor de buitenboel gaat natuurlijk wel wat ten koste van de planning binnen. De hal annex tijdelijke showroom is dan ook nog niet af. De grootste klus is nu het schilderwerk van de vloer en de wenteltrap, de verlichting en het nieuwe kantoortje. De trap is gezandstraald en zit nu prachtig strak in de primer. Michel moet er nog wat laswerk aan verrichten en als de trap dan geplaatst is kan hij afgeschilderd worden. Momenteel is Michel druk bezig met het nieuwe kantoortje in de hal, deze ligt iets hoger dan de hal en via ramen hebt je een prima overzicht over de showroom. Michel is hier bezig alle bedrading te vernieuwen en weg te werken en nieuw een plafond te plaatsen. Dit nieuwe kantoortje zit boven de ruimte waar de cv-ketel staat en zal dus aankomende winter, als de kachel draait, heerlijk warm zijn. Dit itt het huidige kantoor in het oude kantoorgedeelte van de fabriek. Hier is de verwarming nog niet optimaal aangesloten, de wanden nog niet geïsoleerd en de ramen nog enkel glas, niet echt een behaaglijke werkomgeving in de wintermaanden.
 We hopen nu in het najaar de showroom te gaan inrichten, zodat we voor de kerst open kunnen. Want als de ruimte klaar is, moet Michel natuurlijk nog zijn vakmanschap gestalte geven in de vorm van gerestylde en zelf ontworpen en vervaardigde meubels en ook hier gaat tijd in zitten.

Afgelopen weekend heeft Jessie haar zwemdiploma B gehaald, ook een noemenswaardige gebeurtenis. We gaan niet verder voor C, dus hiermee zijn de zwemlessen verleden tijd. Een hele opluchting voor moeder en kind. Nu kan er de rest van de zomer heerlijk vrij gezwommen worden, want dat is natuurlijk wel heel leuk!!