Eindelijk hebben we internet! De eerste 6 weken van ons bestaan in Wapse waren we ‘afgesloten’ van de buitenwereld. Het lukte de KPN niet om onze opdracht voor internet + bellen te accepteren alvorens wij hier gevestigd waren. Dus pas na vestiging kon de bestelling in gang worden gezet, 6 weken later dus eindelijk weer ‘in de lucht’.

Inmiddels hebben we intrek genomen in het appartement op de begane grond. De eerste weken hebben we met name besteed aan oriëntatie; wat is er, waar bevindt zich wat, wat moet er het eerst gebeuren, wat kan later, etc…………… Daarnaast zijn we natuurlijk verhuisd en hebben we vooral veeeeeel schoongemaakt. Een hele klus, dat schoonmaken van bijna 5 jaar ophoping van stof en ongedierte door leegstand, we zijn dan ook nog niet op de helft. Ook in de tuin is de natuur zijn gang gegaan, bij natuurgebieden is dat tegenwoordig een gewenste situatie, maar in je tuin is dit fenomeen vooral lastig en geeft het je letterlijk het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Maar goed, ons woonplekje is schoon en ingeruimd met onze eigen spulletjes en dan voelt het al snel als thuis. Daarnaast zijn er een paar mensen in Wapse die het een stuk gemakkelijker hebben gemaakt om ons hier al snel geen ‘vreemdeling’ meer te voelen en die ons ook een beetje wegwijs maken in het Wapser en Drenthse levenstijltje, altijd handig voor settling in een compleet andere omgeving. En één van de redenen van onze verhuizing, het uitzicht, is elke ochtend een feest, heerlijk dat weiland met die beestjes! Al met al lijkt onze een beslissing om naar Wapse te verhuizen een goede keus.

Ook de werkplaats is al aardig ingericht. De machines lijken nu wel er nietig in die enorme ruimte. Maar dat schept alleen maar perspectieven voor nieuwe en grotere machines, iets waar Michel zich uiteraard op verheugd.

De eerste lekkages hebben zich ook al aangediend, dat kon uiteraard niet uitblijven bij een pand van meer dan 50 jaar oud. Michel heeft al heel wat smeer- en plakwerk verricht. Echter gisteren, een dag met nonstop-regen, bleek dit helaas nog niet afdoende. De daken moeten echt vervangen worden, maar goed dit heeft geen prioriteit, dus voorlopig zullen we het moeten houden op het betere smeer, knip- en plakwerk.

Met de komst in Wapse heeft er ook een uitbreiding plaatsgevonden in ons gezin; Lua, een kruising Spaanse Waterhond (meer kruising, dan waterhond overigens) is inmiddels dikke maatjes met Kaylee en Jessie. En naast haar functie als knuffel, schoothond en maatje doet ze het ook niet onverdienstelijke als heuse waakhond. Handig, want een bel hebben we nog niet.
 En afgelopen weekend hadden we hier ons eerste feestje, want Jessie heeft zaterdag haar zwemdiploma A behaald. Een vriendinnetje mee als supporter, bezoek, taart en kadootjes maakten de dag extra speciaal!