Tussen de bedrijven door weer een stukje verder gekomen met de woonkamer. Inmiddels zijn alle wanden en plafonds glad gestuct en gesaust. Ook zijn de wanden die om de ‘tijdelijke’ keuken stonden verwijderd. Hierdoor hebben we ineens een grote woonkamer met open keuken. Zoals het ook bedoeld was, maar dan met een nieuwe keuken die precies andersom zal komen te staan…. Omdat alle wanden en plafonds nu gestuct, geschuurd en gesaust zijn kon ook het plastic (tegen het stof) tussen de twee verdiepingen weg, waardoor je een prachtige hoge ruimte krijgt en de eerste en de tweede verdieping een open verbinding hebben. Wat een licht en ruimte!

Uiteraard is het nog (lang) niet af. De vloer moet nog geïsoleerd worden. Vervolgens moet daarop de vloerverwarming bevestigd worden. En kan daarna de zandcementvloer gestort en afgewerkt worden. Dan moeten er nog nieuwe raamkozijnen in en moeten er klapdeuren tussen de woon- en leeskamer worden gemaakt/geplaatst. Aangezien Michel alles zelf maakt en plaats neemt dat natuurlijk nog wel wat tijd in beslag. En ook dit moet allemaal tussen de bedrijven door….

En last but not least, moet de nieuwe keuken nog gemaakt en geplaatst worden. Deze maakt Michel uiteraard ook zelf, dus we zijn al druk aan het bedenken, ontwerpen en tekenen. Maar voorlopig is het met een paar oude meubels, wat vloerkleden en een heerlijke open haard al erg knus. Laat de feestdagen maar komen!!

 woonkamer IV

woonkamer VIII Trofeeën