De laatste blog is alweer even geleden. Het lijkt daardoor misschien net of er niet veel gebeurd is, maar niets is minder waar. De badkamer van het appartement is helemaal gestript en opnieuw opgebouwd met vochtbestendige wedi-platen. In het plafond zijn de spotjes en de ventilatie aangebracht. Michel kan gaan tegelen! Nu alleen nog even tijd vrij maken…..

Bij de grote ramen van de werkplaats die uitkijken/-komen op de binnenplaats waren alle oude originele hengen gaan roesten, waardoor de betonnen behuizing en de bakstenen er omheen waren gaan scheuren. Michel heeft nieuwe betonnen behuizingen gemaakt met daarin nieuwe hengen en deze zijn inmiddels weer ingemetseld. En ook het metselwerk er omheen is direct hersteld. Daarbij moest ook nog even een stalen bint worden ingekort, omdat deze te ver door de muur heen kwam, waardoor het metselwerk aan de buitenzijde ongelijk was. Perfectionistisch als Michel is moest dit natuurlijk direct worden ‘recht gezet’. En ook zijn de ramen voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas. Uiteindelijk wil Michel ook de oude luiken weer opnieuw maken en ophangen, waardoor alles weer in ere is hersteld.

De bar grenzend aan de binnentuin is ook in grote lijnen af. De openslaande deuren zijn geplaatst en geschilderd. Binnen was de vloer al gelegd en geschilderd, maar ook de bar is nieuw gemaakt en geplaatst. Michel heeft boven de bar een drankenkast met dimbare led-verlichting gemaakt (compleet met sloten voor het geval er een tienerfeestje plaatsvindt ;-)) Als afscheiding tussen de bar en het halletje naar het toilet is er een nieuwe kast gemaakt waar oa de koelkast en het fornuis in staan. En als laatste heeft Michel deze week een nieuw afvoerkanaal voor de houtkachel gemaakt, dus tijdens de koude winterdagen kan de bar opgewarmd worden met de Bekkasinen!

Verder is de binnentuin ‘opgepimpt’. Alle oude stenen van het terras zijn eruit gehaald, schoongemaakt en opnieuw bestraat. Er is een grindplaats gemaakt waar volgende zomer de buitendouche op geplaatst kan worden. De laurierhaag is geplant. En er zijn nieuwe poortdeuren en een nieuwe schutting geplaatst. Aan deze schutting heeft Michel een houten bank gemaakt, die rust op een betonnen fundering. Ook heeft Michel een oude boomstam in beton gestort ten behoeve van de hangmat, het ware Ibiza-gevoel in Wapse!

O ja, en al het buiten schilderwerk is tussendoor ook nog even gedaan. En dat is geen klein klusje bij een pand als dit!